Peugeot Rally Cup CZ vstupuje do další sezóny

Motorsport
28.11.2018

F T G

Peugeot Rally Cup CZ vstupuje do další sezóny

Slavnostní vyhlášení letošního mistrovství České republiky v rally, rallysprintu a slalomu proběhlo začátkem listopadu v kongresovém centru ve Zlíně. Velkolepá atmosféra večera vygradovala vyhlášením mistrů ČR v rallye, kde ve skupině „dvoukolek“ a ve třídě 6 obsadili kompletní stupně vítězů jezdci s vozy Peugeot 208 R2.   Součástí večera bylo také vyhlášení a ocenění nejlepších posádek letošního ročníku seriálu Peugeot Rally Cup CZ. Přední jezdci tohoto poháru obsadili stupně vítězů ve skupině 2WD a ve třídě 6.

CELKOVÉ HODNOCENÍ Peugeot Rally Cup CZ 2018

  1. místo              JAN TALAŠ – ZBYNĚK PILS                         63 bodů
  2. místo              RENÉ DOHNAL – ROMAN ŠVEC                   42 bodů
  3. místo              TOMÁŠ KNÁPEK – IVAN HORÁK                  30 bodů
  4. místo              JULIAN WAGNER – ANNE K. STEIN             27 bodů
  5. místo              LUMÍR FIRLA – JAKUB KOTÁL                     25 bodů
  6. místo              MATĚJ KAMENEC – ADAM JURKA                20 bodů
  7. místo              ZBYNĚK BALLER – MICHAL VEČERKA          16 bodů

Za umístění v jednotlivých závodech a konečném pořadí bylo v letošní sezóně Peugeot Rally Cup CZ vyplaceno téměř 500 000 Kč.

Letošní ročník seriálu Peugeot Rally Cup CZ také přináší několik výrazných změn. Pro účastníky je asi to nejpodstatnější, že se zvyšují odměny za umístění v jednotlivých podnicích i v celkovém hodnocení. Zjednodušila se také organizace seriálu a výraznější byla také mediální prezentace poháru. Tou největší novinkou je spojení projektu Autoklub Peugeot Rally Talent právě s pohárem Peugeot Rally Cup CZ.

V každé sezóně bude z pohárových účastníků vybrán nový talentovaný jezdec ve věku do 25 let a ten jako  nejlepší z juniorů pojede závěrečný podnik poháru „208 RALLY CUP“, pořádaném divizí Peugeot Sport ve Francii. Touto poslední soutěží francouzského šampionátu je zpravidla velmi sledovaná Rallye du Var. Účast na tomto velkém finále bude v plné výši hradit pořadatel cupu, značka Peugeot  v ČR. Další novinkou je zařazení šestého podniku do hodnocení seriálu. Rychlé Peugeoty tedy odstartují už na „Valašce“ a vzhledem k termínu francouzského podniku skončí „Barumkou“, na které budou body za umístění násobené koeficientem 1,5.

„Snažili jsme se do poháru Peugeot Rally Cup v České republice zahrnout takové změny, které co nejlépe reagují na očekávání posádek s vozy Peugeot 208 R2. Více peněz na odměnách a více zařazených závodů určitě všichni přivítají, ovšem zakončení sezony na francouzské rallye, v kolébce pohárového soutěžení značky Peugeot, bude určitě splněním velkého snu každého jezdce. Možná i další výzvou či startem do jeho nové životní rallyové etapy. Chtěl bych tímto přizvat další posádky do Peugeot Rally Cupu 2019, aby využili skvělý potenciál vozu Peugeot 208 R2 i příležitostí, které náš pohár nabízí,“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -