Citroen Racing Trophy startuje novou sezónu (RALLY)

Motorsport
23.05.2014

F T G

Citroen Racing Trophy startuje novou sezónu (RALLY)

Druhého května odstartoval již pošesté na jihu Čech značkový pohár Citroën Racing Trophy CZ a do bojů se zapojili účastníci s modely DS3 R3T a DS3 R1B. Právě při této příležitosti se na výstavišti v Českých Budějovicích uskutečnila premiéra speciálu Citroën DS3 R5 za účasti nejúspěšnějšího spolujezdce historie světového šampionátu Daniela Eleny...

CRT CZ 2014 je nejdéle působící pohárovou aktivitou v rámci Mediasport MMČR a i v letošní sezóně, podle sdělení promotéra Gekon Racing, bude nadále pokračovat v rámci pěti českých soutěží. Po květnové Rally Český Krumlov bude následovat 20.- 21. června Agrotec Petronas Rally Hustopeče, 11. – 13. července Bohemia Rally a v posledních třech srpnových dnech Barum Rally. Sestavený letošní kalendář se uzavře 3.-5.října 2014 soutěží Rally Příbram.

Citroën Racing má dnes nejbohatší nabídku pro rally sport od modelu Citroën DS3 R1 určeného nováčkům po Citroën DS3 WRC, který se oficiálně zapojil do mistrovství světa. Na začátku letošní sezóny Citroën Racing navíc posiluje svoji nabídku díky homologaci nového Citroënu DS3 R5. Právě tento model s pohonem všech kol a přeplňovaným motorem 1,6 litrů s přímým vstřikováním představuje skvělou budoucnost pro závody při zachování rozumných nákladů pro zákazníky.

„Po loňském přelomovém ročníku jsem potěšen růstem zájmu o CRT CZ. Speciál DS3 R3T potvrdil svou nezastupitelnou pozici na špičce dvoukolek, slabší „er-jednička“ je optimálním nářadím pro mladší či začínající jezdce. Věřím, že se jejich počet v průběhu sezóny ještě rozroste. Samozřejmě budeme netrpělivě čekat, jak se bude dařit daleko výkonnějšímu vozu Citroën DS3 R5 v rámci českého šampionátu. Vůz byl postaven i s přispěním mechaniků Gekon Racing, proto budeme cítit za konečný výsledek určitou odpovědnost,“ konstatuje manažer Gekon Racing Tomáš Pletka.

Zájemcům o účast v CRT CZ 2014 právě Gekon Racing dnes nabízí možnost financování nákupu závodního vozu DS3 R5, DS3 R3T a DS3 R1B od společnosti PSA Finance včetně havarijního pojištění. Více informací o novince DS3 R5 a poháru CRT CZ 2014 najdete na www.citroenracingtrophy.cz a www.gekonracing.cz.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -