Fleetoví klienti volí elektromobilitu a hlídají TCO, hlavně ale chtějí mít svobodu volby

Články
09.05.2024

F T G

Fleetoví klienti volí elektromobilitu a hlídají TCO, hlavně ale chtějí mít svobodu volby

Kdyby titul Flotilové auto roku v Česku (ale i kdekoli jinde v Evropě) vyhrál elektrický nebo plug-in hybridní vůz, nikoho by to zřejmě nepřekvapilo. Většinu ekologicky orientovaných vozů totiž nakoupí právě firmy.

O to větším překvapením je letošní vítěz ankety Flotilové auto roku 2024. Stal se jím kombík Peugeot 308 SW, který má ve své nabídce i benzínové, dieselové a mild-hybridní pohony. Jenže plug-in a elektřinu má samozřejmě taky. A právě obrovská šíře nabídky motorů je jeho nejsilnější stránkou. I fleetoví klienti si totiž chtějí vybrat.

Vozy poháněné elektřinou nakupují v Česku převážně firmy. Důvodů je několik. Od nízkých provozních nákladů, přes snahu o pozitivní image firmy až po možnost dotací a dostupnou dobíjecí infrastrukturu. Podstatným argumentem je i to, že velké korporáty si pořízení elektrických flotil mohou na rozdíl od soukromníků dovolit. Přesto si letos odborná porota složená z fleetových manažerů a majitelů firem v anketě Fleet Derby nezvolila ani výhradní elektromobil ani plug-in hybrid. Vybrali si možnost si vybrat. A tu jim právě Peugeot 308 SW nabízí. Kompletní výběr téměř všech pohonů, které na současném automobilovém trhu existují, poskytuje jako jeden z mála modelů na trhu a jako jediný z modelové řady Peugeot (nepočítáme-li i jeho hatchbackovou verzi 308).

Ocenění Flotilový automobil roku 2024 převzal ředitel B2B pro značky Stellantis, Lukáš Hošek. Udílení cen se odehrálo 25. dubna v pražské Vinoři v rámci akce Business Academy. Trofej pro model 308 SW, kterou zde Lukáš Hošek převzal, přitom nebyla jediným oceněním. Uznání si vysloužil i B2B tým skupiny Stellantis za mimořádný úspěch v oblasti fleetových zakázek. Navíc Peugeot 308 SW bodoval i v přidružené anketě, kde o vítězích jednotlivých kategorií rozhoduje veřejnost prostřednictvím internetové ankety, a přidal ještě 2. místo mezi referentskými vozy.

Pikantní je, že Peugeot 308 soutěžil o titul Flotilový automobil roku už loni, a to s plug-in hybridní verzí. Podařilo se mu tehdy obsadit 2. místo v kategorii Ekologické vozy. Pro nejvyšší ocenění si tak přišel až letos, a získal ho hlavně díky rozšíření nabídky pohonů. Není to ovšem jediná silná stránka tohoto oblíbeného modelu. Peugeot 308 disponuje mnoha dalšími argumenty, pro které ho firemní i soukromá klientela vyhledává. Zejména se jedná o atraktivní design oceněný titulem Red Dot Award, ultramoderní interiér či rozsáhlý arsenál asistenčních systémů. Z hlediska verze karoserie může klient volit mezi hatchbackem a SW.

Právě verze 308 SW, kterou značka Peugeot nominovala do ankety, jednoznačně dominuje, a to jak u firemních, tak i soukromých zákazníků. V loňském roce představovala verze 308 SW v Česku takřka tři čtvrtiny prodejů modelové řady 308, v letošním roce si polepšila na celých 80 procent.

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -