Alcar Bohemia - tuzemský dodavatel litých a ocelových kol představuje zimní novinky

Novinky
09.10.2023

F T G

Alcar Bohemia - tuzemský dodavatel litých a ocelových kol představuje zimní novinky

Tato společnost od roku 1998 dodala motoristům téměř sedm miliónů litých a ocelových kol pro osobní a lehká užitková vozidla a ocelových kol pro nákladní vozidla. Podle slov ředitele společnosti Libora Rajdla právě na litých kolech značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ocelových kolech značky ALCAR STAHLRAD jezdilo a jezdí u nás téměř 1,75 milionu vozidel.

ALCAR se během svého úspěšného rozvoje postupně stal obchodním partnerem prakticky celé automobilové branže od autoservisů, velkoobchodů s pneumatikami až po importéry převážné většiny zastoupených značek automobilů na našem trhu.

Značka DEZENT přichází s podzimní nabídkou

Mezi motoristy nejvyhledávanější značka litých kol na našem trhu  DEZENT potěší na podzim všechny zájemce šesti novými designy litých kol, které vozům dodají patřičnou eleganci i v zimním provozu. Tato nabídka je pro mnoho vozů k dispozici se schválením ECE v originálním rozměru a důležité tedy je i to, že není třeba nic zapisovat  do Technického průkazu vozidla.

První z nich novinek je DEZENT s designem AR, který se vyznačuje lehkým elegantním dvoupaprskovým designem symetrických paprsků. Díky tomu se kolo dokonale hodí i pro elektrickou mobilitu. K dispozici je ve velikostech od 18 do 20 palců a umí snadno individualizovat vzhled moderních elektromobilů jakými jsou Ford Mustang Mach-E, Renault Megane E-Tech, VW ID.3, Cupra Born, Mercedes EQA a EQB, stejně jako Polestar 2, VW ID BUZZ, Škoda ENYAQ, VW ID.5,BMW i4 nebo Tesla Model 3. Design DEZENT AR je právě nyní dispozici v černém odstínu black, který vozu dodává výraznější sportovní vzhled.

Další variantou je kombinace leštěné čelní plochy a černého laku. Se schválením ECE v originálním rozměru a výjimečně odolným třívrstvým lakem, který chrání kolo i v zimě, mohou motoristé bez obav vyrazit do náročných zimních podmínek provozu.

Nové masivní pětipaprskové kolo DEZENT KB vyniká vizuální dynamikou počínaje konkávní středovou částí přes zakřivené a rozšiřující se paprsky. Nový přírůstek do portfolia značky DEZENT je dostupný v klasickém stříbrném odstínu a v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. V rozměrech od 16 do 19 palců jsou určeny zejména pro vozy jako VW T-Cross, VW Polo, VW Golf, VW T-Roc, Hyundai Santa Fe, Hyundai i30, Kia Sorento, Kia Ceed, Kia Niro, Volvo XC40 a XC60 a V90 Cross Country, stejně jako elektrické a hybridní modely VW ID.3, ID.4, ID.5, Hyundai Ioniq, Kia EV6, MG 4, BMW i4, Cupra Born nebo Škoda ENYAQ.

Dělat těžkou práci a přitom dobře vypadat dokazuje nový design DEZENT KC. Klasický vzhled dvojitých paprsků v kombinaci se šesti děrovým uchycením poskytuje nejen nosnost až 1 350 kilogramů, ale také dodává individuální tvář terénním vozům, pick-upům i dodávkám. S kolem DEZENT KC, které je k dispozici ve velikostech od 16 do 18 palců v provedení black a dark, mohou i velká vozidla jako Toyota Landcruiser, Toyota Hilux, Mercedes Sprinter a Mitsubishi L200 nabídnout atraktivní doplněk každodenního života. DEZENT KC dodá vozidlu nový vzhled ve verzi s černým lakem nebo v jeho kombinaci s leštěnou čelní plochou. Podzimní novinka z řady DOTZ 4x4 v bronzovém laku na první pohled nevypadá, že je do terénu. To je ale omyl, protože právě na nezpevněných cestách se kola řady DOTZ 4x4 cítí jako ryba ve vodě.

A platí to i pro design Dakar s novým bronzovým odstínem. Bez námahy zvládá ty nejnáročnější terénní výzvy a přitom stále dobře vypadá a vizuálně doplňuje mnoho těžkých nebo středně velkých SUV a terénních vozů od předních výrobců, jakými jsou například Ford Ranger, Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser, Land Rover Range Rover a další. Se svou nosností 1 150 kg je jednodílné kolo DOTZ Dakar bronze odolným partnerem na všech výpravách, což potvrzuje již první pohled na jeho robustní provedení. Tomuto kolu vůbec nevadí drsné túry přes lomy nebo štěrkovny. Navíc boduje svou robustní elegancí i při každodenním používání na standardních silnicích. DOTZ Dakar bronze je všem vyznavačům terénních vozů k dispozici v rozměru 7x16 palců.

Příjemné ceny pro zimní provoz

Pro motoristy, kteří si chtějí nechat litá kola doporučit, ALCAR aktuálně nabízí osm designů vhodných pro zimní provoz. V rámci své tradiční akce Elegance i v zimě je navíc příjemně cenově zatraktivnil. Před samotnou koupí si může každý prohlédnout, jak budou kola vypadat na jeho automobilu v unikátním ALCAR 3D konfigurátoru kol na stránkách prodejce. K sadě litých kol značek AEZ a DOTZ mohou motoristé získat ještě praktický bonus navíc. V případě, že si k jakémukoliv designu od značky AEZ nebo DOTZ objednají ke kolům bezpečnostní šrouby či matice Sicuplus, dostanou je až do 30. listopadu 2023 od ALCARu zdarma.

V poslední době se také mění způsob fungování STK směrem ke spolehlivějšímu posuzování technických nedostatků vozidel. S homologovanými koly od ALCARu mohou motoristé na STK, při policejní kontrole i v pojišťovně zůstat v klidu. Vedle tříleté záruky se mohou spolehnout na to, že v případě potřeby jim prodejce vystaví Typový list zdarma, a to i po mnoha letech od jejich koupě. Všechna data a homologace, včetně těch k již nevyráběným designům jsou trvale uložena ve firemní databázi.

Nové designy hybridních kol

Hybridní kolo ALCAR kombinuje výhodu ocelových kol v podobě nízké ceny a s atraktivním designem kol z lehké slitiny se neustále vyvíjí. Pro nejnovější modely vozidel je nyní k dispozici v rozměrech od 15 do 17 palců v nových designech.  U ocelových kol je typické viditelné oddělení disku a ráfku kola. U hybridního kola 2.0 je oproti tomu přechod mezi oběma částmi neviditelný. Mezi přírubou a diskem kola již není žádná mezera, disk kola tvoří zároveň vnější lem ráfku, jak je tomu obvyklé u litých kol. Nová výrobní metoda využívající laserového svařování umožňuje 360stupňový souvislý neviditelný svar na vnější obrubě kola, což má za následek větší viditelnou plochu disku kola.

Díky tomuto patentovanému spojení vyvinutému ve švýcarském výrobním závodě ALCARu lze vyrábět ocelové hybridní kolo v atraktivních designech. Umístěním svaru na zadní straně lze vytvořit kolo s tenčími paprsky, což má nejen estetické výhody, ale také umožňuje snížení  vlastní hmotnosti. Pro odstraňování otřepů se používá zdokonalený proces, který výrazně zlepšuje přilnavost barvy na kriticky zatěžovaných místech. Došlo také k vylepšení receptury kataforetické lázně a  k úpravě povrchového napětí a tak zvýšit tloušťku laku v namáhaných oblastech, jako jsou hrany paprsků. Inovace se dočkal také svrchní bezbarvý lak, který dnes zabezpečuje zvýšenou odolnost například proti odletujícím kamínkům a štěrku.

ALCAR také nyní rozšiřuje svůj sortiment o nový produkt v podobě dojezdových kol. V tomto směru nabízí škálu více než 200 artiklů s více než 2 000 aplikacemi na motorová vozidla a prakticky pokrývá všechny běžně jezdící značky na našich silnicích. Balení obsahuje dojezdové kolo s litým nebo ocelovým kolem, zvedák, kolový klíč a praktický textilní obal na zip. Každé dojezdové kolo je nahuštěné na maximální povolený tlak a je připraveno k okamžitému použití. Více informací na www.alcar.cz.

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -