Skiregion Saalbach Hinterglemm v létě 2021– skutečný zážitek pro bikery, turisty a rodinnou dovolenou

Outdoor
30.06.2021

F T G

Skiregion Saalbach Hinterglemm v létě 2021– skutečný zážitek pro bikery, turisty a rodinnou dovolenou

Oblíbené rakouské středisko zimních sportů Saalbach Hinterglemm rozhodně nezahálí ani v letní sezóně a jeho program je stejně bohatý jako v zimě. Celá tato alpská oblast  se nachází v třicet kilometrů dlouhém údolí Glemmental v blízkosti známého  města Zell am See nebo  střediska Kitzbühel.

Spojením dvou místních horských osad Saalbach a Hinterglemm zde postupně vzniklo sportovní centrum, které si získalo mezinárodní oblibu jak v zimě, tak i v letních měsících. Dnes tato oblast nabízí velké množství příležitostí pro sportovní a rekreační využití právě i v letní turistické sezóně.

Pěší turisté si zde mohou vybrat z téměř 400 kilometrů turistických tras. Výhodou je, že cesty vedou často úzkými pěšinami na hřebenech a umožnují skutečně jedinečný výhled  do údolí a po okolních alpských velikánech. Příznivci cyklistiky jistě ocení výjezdy lanovkou do výšek horních stanic 1500 až 2000 metrů nad mořem a zde je pro ně připraveno téměř 160 kilometrů cyklistických tras různé náročnosti. Dojezdová vzdálenost z Prahy nebo Brna do samotného Saalbachu nepřesahuje 500 kilometrů a tak je tento atraktivní turistický region vhodný i pro návštěvu na prodloužený víkend.

Pro hosty ubytované v místních penzionech a hotelech je podobně jako v minulých letech opět připravena unikátní Karta Joker. Ta během doby platnosti od 21. května do 17. října 2021 umožnuje návštěvníkům bezplatně využívat pro osobní přepravu místní lanovky a také zajištuje snadný přístup k různým nejoblíbenějším atrakcím regionu. Cyklisté, pokud jsou držitelé Karty Jocker mají cenové zvýhodnění 30 procent pro přepravu kol nejen v oblasti Saalbach Hinterglemm, ale i v bikeparku Leogang a ve Fieberbrunnu.

V létě je jenom v této oblasti v provozu celkem šest lanovek: Kohlmaisbahn, Schattberg X-press a Schattberg Sprinter v Saalbachu. Dále se jedná o oblíbené lanovky Westgipfelbahn, 12er Kogel Bahn a Reiterkogelbahn v Hinterglemmu. Podrobnější informace o této unikátní slevové kartě pro ubytované hosty lze získat  v informačním centru nebo na webových stránkách regionu. Karta Jocker je vydávána na konkrétní jméno a není přenosná.

Vedle stovek kilometrů turistických a cyklistických cest si zde v letních měsících užijete krásnou přírodu ale i další zábavu na hřištích nebo tenisových kurtech. Za pozornost stojí i návštěva místní musea s bohatými informacemi a fauně a flóře v této oblasti. Pro letní hosty nebo celé rodiny i s dětmi je v samotném centru areálu i blízkém okolí připravena široká nabídka ubytování od jednoduchých penzionů se snídaní až po luxusní čtyř a pětihvězdičkové hotely s pestrou nabídkou služeb. Více na www.saalbach.com.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -