Platební karty DKV nově také pro řidiče fleetových vozů

Novinky
04.10.2020

F T G

Platební karty DKV nově také pro řidiče fleetových vozů

Předním poskytovatelem tankovacích karet a dalších služeb pro nákladní dopravu je v současnosti společnost DKV Euro Service se zastoupením ve 42 zemích. Dnes tato skupina zaměstnává 1200 pracovníků po celé Evropě a v roce 2019 dosáhla obratu téměř 10 miliard eur. Aktuálně je v oběhu více než 4,2 miliónů servisních karet DKV a palubních jednotek u přibližně 230 tisíc zákazníků. Tento produkt byl již pošesté za sebou vyhlášen za nejlepší značku v kategorii palivových a servisních karet.

Podle slov výkonného ředitele DKV Euro Service ČR a SR Lukáše Ondráčka dnes jezdí jenom po našich komunikacích téměř 2,5 milionu firemních osobních a lehkých užitkových automobilů a v oběhu je kolem 400 tisíc tankovacích karet. Podle odhadu je pro nejméně 1,2 milionu řidičů tankovací karta DKV skutečně zajímavým produktem. Její hlavní předností je totiž sloučení výhod široké sítě prémiových i ekonomicky regionálních čerpacích stanic s atraktivními týdenními cenami, které se odvíjejí od ceny ropy na burze. Tyto ceny jsou stejné v celé síti smluvního partnera bez ohledu na aktuální stojanové ceny a jejich kolísání v daném sedmidenním období. Zatímco v mnoha zemích Evropy se tankovací karta pro firemní osobní a lehká užitková vozidla již běžně používá, u nás tato možnost pro fleetové zákazníky právě začíná.

Jaké výhody v praxi tento způsob platby přináší? Obchodní manažer pro fleetové zákazníky Michal Červenka vychází z výsledků nedávno uskutečněného průzkumu společnosti IPSOS mezi řidiči služebních vozů. Téměř čtyřicet procent z nich uvedlo, že nejdůležitější pro ně je výběr čerpací stanice z hlediska kvality a téměř stejný počet preferuje zejména výši samotné ceny. Nová DKV karta tedy dobře uspokojí obě tyto skupiny řidičů, kdy díky týdenním cenám mohou výhodně natankovat jak u prémiové čerpací stanice na dálnici tak i u regionální pumpy s ověřenou kvalitou.

Fleetovou kartu DKV dnes u nás akceptuje již 1150 čerpacích stanic. V současnosti více než 800 z nich má pevné týdenní ceny a jejich počet stále roste. Majitelé karet DKV  tak mohou využívat všechny benefity, které společnost DKV v minulém období nabízela pro řidiče nákladních automobilů a autobusů. Především se jedná o síť téměř 55 500 čerpacích stanic na všech hlavních dopravních trasách v Evropě, akceptaci karty u více než 140 000 obchodníků a dost podstatné jsou online nástroje pro správu karet, plánování, vyhodnocování včetně profesionálního poradenství.

Další aktuální novinka DKV na českém trhu je zaměřena pro majitele elektromobilů a plug-in hybridních vozidel. Nová karta DKV + charge totiž umožňuje dobíjet vozidla s elektrickým pohonem u téměř 80 tisíc nabíječek po celé Evropě a do konce letošního roku má jejich počet narůst na 120 tisíc nabíjecích stanic. V současnosti se u nás připravuje spuštění prvních desítek dobíjecích míst, kde bude možné s novou kartou DKV + chargé doplňovat energii včetně jejího využít i pro tankování běžných ropných paliv pro hybridní automobily. Společnost DKV svojí novou nabídkou tak přichází s jistě vítaným a efektivním způsobem úspory nákladů pro firemní zákazníky.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -